ინგრედიენტები:
ყველი „ფეტა“ – 200 გრ
წიწაკა ჩილი - 1 ცალი
ტიმიანი - 1 ს/კ
ნიორი - 1 კბილი
კიტრი - ნახევარი
ბულგარული წიწაკა - 1 ცალი
პამიდორი ჩერი - 350 გრ
წითელი ხახვი - ნახევარი
ზეთის ხილი - 200 გრ
ზეითუნის ზეთი - 1 ს/კ
ღვინის ძმარი - 2 ს/კ
ორეგანო - 0.5 ჩ/კ
მომზადების წესი:
1. დაჭერით ყველი კუბიკებად. მოათავსეთ ცეცხლგამძლე ფორმაში. შეგიძლიათ, არც დაჭრათ, თუ გსურთ, ცოტა ორიგინალურად მიიტანოთ სუფრასთან.
2. მოაყარეთ ყველს გაჭყლეტილი ნიორი, წვრილად დაჭრილი წიწაკა ჩილი და ტიმიანი. დაასხით ცოტაოდენი ზეთი და შედგით 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში. 10 წუთის შემდეგ გამოიღეთ და აცადეთ გაცივება.
3. გაჭერით კიტრი შუაზე და დაჭერით მსხვილ ნაჭრებად, ხახვი - ალყა-ალყა, ბულგარული წიწაკა - კუბიკებად, პამიდორი ჩერი - შუაზე.
4. გადაიტანეთ ბოსტნეული თეფშზე, მოაყარეთ ზემოდან ზეთის ხილი, გამომცხვარი ყველი, ორეგანო და მოასხით ძმარი.
გემრიელად მიირთვით!