სურო თავისი თვისებებით ინდური საპნის ხის - საპინდუსის ნაყოფს წააგავს, თუმცა, საპინდუსის ნაყოფი საკმაოდ ძვირად ღირებულია.
ცნობისთვის, საპნის ხე ინდოეთში, აფრიკისა და ამერიკის ტროპიკებში ხარობს. მისი ნაყოფი 38%-მდე საპონინებს შეიცავს და ხშირად საპნის ნაცლად ხმარობენ.
უკანასკნელ წლებში, ეკოლოგიურად სუფთა სარეცხ საშუალებებზე მოთხოვნა ძალიან გაიზარდა, რამაც საპნის ხის ნაყოფის გაძვირება გამოიწვია.
საპნის ხის ნაყოფი დიდი რაოდენობით საპონინის წყალობითაც კარგად ქაფდება და გარემოსაც არ აბინძურებს.
ბევრმა არ იცის, რომ სურო თითქმის იმავე რაოდენობით საპონინს შეიცავს, რასაც საპინდუსი, თანაც სურო თითქმის ყველგან ხარობს, ზოგჯერ კი კარგად მოვლილი ბაღისთვის არასასურველი სტუმარიც კი გახლავთ.
იმის მიუხედავად, სად ცხოვრობთ, უნდა იცოდეთ, რომ სურო ქიმიური სარეცხი ფხვნილების იდეალური ალტერნატივაა და თეთრეულს შესანიშნავად რეცხავს.
თუმცა, მხოლოდ სუროს ფოთლებით რეცხვისას შეუძლებელია დამარბილებელი ეფექტის მიღება, რომელსაც ქიმიური სარეცხი საშუალებები გვაძლევს. ამის კომპენსირებისთვის რეცხვის პროცესში შეგიძლიათ ცოტაოდენი ძმარი დაუმატოთ. მისი რაოდენობა თქვენი სარეცხი მანქანის ტიპზეა დამოკიდებული, ამიტომ საუკეთესო შედეგის მისაღწევად, რამდენიმე ექსპერიმენტის ჩატარება მოგიწევთ.
სუროს ფოთლებით რეცხვისთვის, ფოთლების ბღუჯა მოათავსეთ სუფთა წინდაში ან პატარა ტომსიკაში, შეკარით და სარეცხ მანქანაში, თეთრეულთან ერთად მოათავსეთ.
ამის შემდეგ, მანქანა ჩართეთ და შედეგს დაელოდეთ.
გაითვალისწინეთ, რომ რეცხვისთვის მხოლოდ სუროს ბებერი, მუქი მწვანე ფოთლები უნდა შეარჩიოთ. ნორჩი, ღია მწვანე ფერის ფოთლები ამისთვის უვარგისია.
ძალიან ჭუჭყიანი სარეცხის რეცხვისას, სუროს ფოთლებსა და ძმართან ერთად, სასურველია ცოტაოდენი საჭმელი სოდის დამატება.
ჩვენი რჩევა:
გაითვალისწინეთ, რომ სურო შხამიან მცენარეებს განეკუთვნება და გარეგნულად ძალიან წააგავს მეორე შხამიან მცენარეს - სუმახს, რომელსაც რეცხვის თვისებები არ გააჩნია.
ჩვეულებრივი სურო ადამიანისთვის ზიანის მომტანი არ არის, მაგრამ თუ არ იცით, როგორი რეაქცია აქვს ამ მცენარეს თქვენს ორგანიზმზე, ჯობს მასთან კონტაქტისას, რეზინის ხელთათმანები გამოიყენოთ.