უხეში და ბებერი ხორცის დარბილების უამრავი მეთოდი არსებობს. მაგალითად, მასაის ტომის წევრები ბებერ ხორცს ჭიანჭველების ბუდეში დებდნენ, რომ მწერის მჟავით დაერბილებინათ.
ბუნებრივია, თანამედროვე დიასახლისებს ეს მეთოდი არ გამოადგებათ, ამიტომ უკეთესი იქნება, პროფესიონალი მზარეულის ჯეკ სკალფანის საფირმო კერძის „ფილე მინიონის“ მომზადების მეთოდი გაგიზიაროთ.
„ფილე მინიონი“ უნაზესი შემწვარი ხორცია და მის მოსამზადებლად მხოლოდ ხორცის ნაჭერი და მარილი დაგჭირდებათ.
მოათავსეთ ხორცი თუნუქის მშრალ ფურცელზე და ბლომად მსხვილი მარილი მოაყარეთ.
დამარილებული ხორცი რამდენიმე საათით დატოვეთ (ჯეკ სკალფანის აზრით, ხორცის ყოველ 2 სანტიმეტრს 1-საათიანი დაყოვნება სჭირდება. შესაბამისად, თუ თქვენი ხორცის ნაჭრის სისქე 7 სმ-ია, დამარილებულ მდგომარეობაში, დაახლოებით 3 საათი უნდა დააყოვნოთ).
ეს დრო რომ გავა, დამარილებული ხორცის ნაჭერი გამდინარე წყლის ქვეშ დადეთ და მანამ გააჩერეთ, სანამ მარილი მთლიანად არ მოსცილდება, თქვენთვის სასურველი სუნელებით შეაზავეთ და ნებისმიერი კერძის მოსამზადებლად გამოიყენეთ.
ამ მეთოდის არსი ის არის, რომ მარილს ხორციდან ზედმეტ სითხე გამოაქვს და ხორცის სტრუქტურასა და გემოვნურ თვისებებს აუმჯობესებს.