იმისთვის, რომ გულძმარვა არ დაგეწყოთ, პირველ რიგში, ჭამის დროს არ უნდა გადააჭარბოთ, მაგრამ, თუკი ასეთი რამ უკვე მოხდა, მიირთვით ქვემოთ ჩამოთვლილთაგან ერთ-ერთი პროდუქტი.
ჯინჯერი მას აქვს ანთების საწინააღმდეგო თვისებები, ამშვიდებს ნერვულ სისტემას და არეგულირებს კუჭის მჟავიანობას.
ბანანი
ეს ხილი ამცირებს კუჭში მჟავიანობას და ხსნის უსიამოვნო სიმპტომებს.
იოგურტი (ოღონდ მხოლოდ ნატურალური)
კუჭის სიმჟავეს ნესვიც ანეიტრალებს.
მწვანე ბოსტნეული გულძმარვისგან გიხსნით, რადგან მათ PH-ის მაღალი შემცველობა აქვთ.
შვრიის ფაფა ამშვიდებს კუჭს და უსიამოვნო სიმპტომებს აგარიდებთ.
საღეჭი რეზინი
მისი ღეჭვისას გამოიყოფა დიდი რაოდენობით ნერწყვი, რომელიც საყლაპავი მილის კედლებს მჟავისგან ასუფთავებს.
„საქართველოს დებატებისა და განათლების ინსტიტუტი“, საერთაშორისო პროექტის - დებატები მუზეუმებში - ფარგლებში, რომელიც მხარდაჭერილია „ვიზეგრადის” ფონდის მიერ, იწყებს კონკურსს მუზეუმებისთვის მთელი საქართველოს მასშტაბით.
ზოგი ადამიანი ფიქრობს, რომ რაც უფრო ცხელა სახლში, მით უფრო კარგად მუშაობს გათბობის სისტემა. თუმცა, როგორც ყველგან, აქაც ძალიან მნიშვნელოვანია, რომ პროფესიონალების რჩევები გავითვალისწინოთ და სახლში ტემპერატურა ისე დავარეგულიროთ, რომ პროცესმა ჩვენს ჯანმრთელობას საფრთხე არ შეუქმნას.