1. შუა საუკუნეებში კომშს მიირთმევდნენ წიწაკით, კოჭათი, ნივრით და დარიჩინით. დიდ ბრიტანეთში კი ტიუდორების დინასტიის მმართველობის პერიოდში (XV-XVI სს.) კომშისგან დამზადებული ჟელე გამოიყენებოდა როგორც ძლიერი აფროდოზიაკი – სექსუალური ლტოლვის გასაძლიერებლად როგორც მამაკაცებში, ისე ქალებში.
2. კომში დაბალკალორიული პროდუქტია - 100 გრ. შეიცავს, სულ რაღაც, 40 კკლ-ს და მისწრებაა სიმსუქნის ნებისმიერი ფორმის შემთხვევაში.
3. უილიამ შექსპირი კომშს მიიჩნევდა საუკეთესო წამლად კუჭისთვის.
4. ახლო აღმოსავლეთში კომშის თესლებისგან ამზადებენ ჟელეს, რომელიც უებარი წამალია ხმის იოგებისთვის, ასევე ჩირქოვანი ანგინის სამკურნალოდ.
5. კომში, მასში დიდი რაოდენობით შემავალი რკინის წყალობით, რეკომენდებულია სისხლნაკლებობისას, ანემიისა და ავიტამინოზის სამკურნალოდ. ძალიან სასარგებლოა სისხლის მიმოქცევისა და გულსისხლძარღვთა სისტემის ფუნქციონირებისათვის.
6. კომში პოზიტიურად მოქმედებს მეტაბოლურ პროცესებზე, არეგულირებს ჰორმონალურ ბალანსს, ამცირებს სისხლში ქოლესტერინის და გლუკოზის დონეს, ხელს უშლის ღვიძლში ცხიმის დაგროვებას.