7 შეცდომა კარტოფილის პიურეს მომზადებისას

რჩევები დიასახლისებს

22 ოქტომბერი 12:00, 2018 წელი

ზოგჯერ ნაზი და ჰაეროვანი პიურეს ნაცვლად კორკოშელებიანი ან მაგარი მასა თუ გამოგსვლიათ, ნახეთ, რა არის ამის მიზეზი...

1. უყურადღებოდ ირჩევთ კარტოფილის სახეობას



კარტოფილის არჩევა ადვილი სულაც არ არის. უამრავი სახეობა არსებობს, თანაც ერთმანეთზე უკეთესი. არჩევისას რომ არ დაიტანჯოთ, საკმარისია, ერთი უბრალო წესი დაიმახსოვროთ: რაც უფრო ვარდისფერია კარტოფილი, მით მეტია მასში სახამებელი. ასეთი კარტოფილი კი არ იშლება, ის კარგად იწვება და მოხარშულიც თანაბარ ნაჭრებად იჭრება სალათებისთვის. აი, თეთრი კანი კი იმის მანიშნებელია, რომ ეს სახეობა ძალიან სწრაფად იხარშება და პიურეც უგემრიელესი გამოდის.


2. არასწორად აყრით მარილს



ხარშვისას კარტოფილი წყალს აქტიურად შეიწოვს. თუ მარილს წინასწარ დააყრით, გაცილებით გემრიელი გამოგივათ და მარილიც ნაკლები დასჭირდება.


3. თავის დროზე არ ყრით კარტოფილს წყალში



სწორი თანმიმდევრობა ასეთია: გაფცქვენით კარტოფილი, გაჭერით თითოეული 4-6 ნაჭრად, ჩაყარეთ ქვაბში და დაასხით ცივი წყალი. შემოდგით ცეცხლზე და დააყარეთ მარილი, მიიყვანეთ ადუღებამდე და ხარშეთ მომზადებამდე. თუ დაჭრილ კარტოფილს მდუღარე წყალში ჩაყრით, ის არათანაბრად მოიხარშება - გარედან რბილი იქნება, შიგნით კი - მაგარი.


4. არ უწურავთ წყალს მოხარშულ კარტოფილს



პიურეს რომ წყლის გემო არ ჰქონდეს, მთლიანად  გადაწურეთ წყალი. შეგიძლიათ, ტაფაზეც კი გააშროთ. შემდეგ კი ჩაჭყლიტეთ.


5. იყენებთ ცივ კარაქსა და რძეს



მომზადებისას პიურე მუდმივად თბილი უნდა იყოს. ამ შემთხვევაში ტექსტურა სირბილეს შეინარჩუნებს. წინასწარ გამოიღეთ კარაქი მაცივრიდან, რძე კი გაათბეთ. ეს ინგრედიენტები გამთბარი დაამატეთ და პიურე გაცილებით გემრიელი გამოგივათ!


6. ძალიან ინტენსიურად ზელთ



კარტოფილის ჩაჭყლეტა ცოტა რთული პროცესი კი არის, მაგრამ ის სპორტულ დარბაზში სიარულს ვერ შეგიცვლით. ძალიანაც ნუ მოინდომებთ - მთელი ძალით ჩაზელილი კარტოფილი წებოვანი ხდება და არც მადისაღმძვრელად გამოიყურება. 


7. წინასწარ ამზადებთ პიურეს



ყველაზე ცუდი, რაც შეიძლება კარტოფილის პიურეს დამართოთ, მისი წინასწარ მომზადება და მაცივარში შედგმაა. ხელახლა გაცხელებულ გარნირს არც სტუმრები მოგიწონებენ და არც ოჯახის წევრები. ყველაზე კარგია, მას უშუალოდ სადილის ან ვახშმის წინ თუ მოამზადებთ. და თუ მაინცდამაინც რამდენიმე საათით ადრე მოგიხდათ პიურეს მომზადება, მაშინ გარნირიანი ქვაბი სქელ პირსახოცში გაახვიეთ და დატოვეთ. ასე ის არ გაცივდება და გემოსაც შეინარჩუნებს.

დღის ჰოროსკოპი

18 სექტემბრის ასტროლოგიური პროგნოზი

რას გვირჩევენ ვარსკვლავები 18 სექტემბრისთვის ჯანმრთელობის, ბიზნესის და სიყვარულის მიმართულებით?
დღის ჰოროსკოპი

17 სექტემბერი ასტროლოგიური პროგნოზი

რას გვირჩევენ ვარსკვლავები 17 სექტემბრისთვის ჯანმრთელობის, ბიზნესის და სიყვარულის მიმართულებით?
ამბები

განათლების საერთაშორისო ცენტრის კურსდამთავრებულთათვის მცირე საგრანტო პროგრამა გამოცხადდა

განათლების საერთაშორისო ცენტრის მხარდაჭერით, ცენტრის კურსდამთავრებულთა ასოციაციამ მცირე საგრანტო კონკურსი გამოაცხადა.
დღის ჰოროსკოპი

16 სექტემბრის ასტროლოგიური პროგნოზი

რას გვირჩევენ ვარსკვლავები 16 სექტემბრისთვის ჯანმრთელობის, ბიზნესის და სიყვარულის მიმართულებით?
საკნატუნო ამბები

მეტისები - ყველაზე ლამაზი გოგოები

კალიფორნიის უნივერსიტეტის თანამშრომლების საინტერესო ექსპერიმენტი...
დღის ჰოროსკოპი

15 სექტემბრის ასტროლოგიური პროგნოზი

რას გვირჩევენ ვარსკვლავები 15 სექტემბრისთვის  ჯანმრთელობის, ბიზნესის და სიყვარულის მიმართულებით?
დღის ჰოროსკოპი

14 სექტემბრის ასტროლოგიური პროგნოზი

რას გვირჩევენ ვარსკვლავები 14 სექტემბერს  ჯანმრთელობის, ბიზნესის და სიყვარულის მიმართულებით?
ამბები

adjarabet.com-ის მასშტაბური ფილმის „არენას“ გადაღებები დასრულდა

adjarabet.com-ის ფილმის „არენას“  გადაღებები  ივლისის ბოლოს  წყალტუბოში დაიწყო  და თბილსში დასრულდა.
დღის ჰოროსკოპი

13 სექტემბრის ასტროლოგიური პროგნოზი

რას გვირჩევენ ვარსკვლავები 13 სექტემბრისთვის  ჯანმრთელობის, ბიზნესის და სიყვარულის მიმართულებით?
საკნატუნო ამბები

კამასუტრა დღეს: 5 საუკეთესო პოზა აუჩქარებელი სექსისთვის

კამასუტრას შესახებ ყველამ იცის, ხოლო 1985 წლამდე დაბადებულებს ალბათ უნახავთ კიდეც წიგნში დაბეჭდილი პოზები საშინელ ხარისხში. მას შემდეგ ბევრი რამ შეიცვალა, მაგრამ კლასიკა არ ბერდება! 
კინო

5 ჰიჩკოკური ფილმი, რომლებიც ჰიჩკოკს არ გადაუღია

მათში ყველაფერია, რაც კი ფილმს საგანგაშო გაურკვევლობას სძენს, თანაც ისე მაღალპროფესიონალურ დონეზე, რომ დიდი მაესტროც იამაყებდა.